Målet - Mensendieck Gymnastik

Go to content

Main menu:

Målet

Målet med undervisningen er at få et "kørekort" til sin egen krop.

Man skal opnå så stor kropsbevidsthed, smidighed, muskelstyrke og muskelkontrol, at man er i stand til at vedligeholde sin krop på en afbalanceret måde. Derved bliver man meget bedre rustet til at forebygge skader og for tidlig nedslidning af led samt muskelspændinger.

Når målet er nået, har man bogstavelig talt fået et ”kørekort” til sin egen krop.

Forebyggelse er naturligvis det ideelle. Mange børn og unge får slet ikke rørt sig nok, hverken i skolen eller hjemme. De har heller ikke synderlig megen viden om, hvordan kroppens muskler og led fungerer.
Det kan derfor godt virke lidt paradoksalt, at det for mange unge er helt naturligt at få kørekort til bil, når de bliver 18, og at forældrene ofte helt eller delvist financierer det. Deres teenagere ville være bedre stillet, hvis de fik nogle sæsoners Mensendieck gymnastik, så de i stedet fik et ”kørekort” til deres egen krop. Det ville kunne spare dem for mange problemer senere i livet.

Mensendieck er hjælp til selvhjælp. Det er ingen ”lynkur”, og ingen Mensendieck-lærer lover mirakler fra den ene dag til den anden. Det siger næsten sig selv, at hvis man f.eks. har haft en dårlig holdning i mange år, så tager det tid at ændre på den. Men de fleste mennesker, der dyrker Mensendieck, oplever at krop og holdning langsomt rettes op, og styrke, udholdenhed og smidighed øges. Man får også en bedre balance og mere naturlige bevægelser og den øgede kropsbevidsthed og muskelkontrol gør det nemmere at bruge hensigtsmæssige arbejdsstillinger og  -bevægelser i dagligdagen

”Sidegevinsten” er, at systemet virker afstressende og giver øget velvære.

 
Back to content | Back to main menu